Toro búcsúkoncert

Nagy veszteség érte a 100 Folk Celsius együttest és az egész zenész társadalmat 2010. május 17-én. Rövid de súlyos betegség után elhunyt Torontáli István a zenekar kitűnő hangú énekes - basszusgitárosa.

Nagyon nagy rajongótábora volt, sokan szerették volna elkísérni az utolsó útjára, a család azonban úgy döntött, hogy szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. 
Ezt természetesen tiszteletben tartva akkor ígéretet tett a zenekar, hogy ennek a szomorú eseménynek az egyéves évfordulóján egy koncerttel emlékeznek Torora.

2011. május 17-én 19 órai kezdettel a zenekar és a zenész barátok egy búcsúkoncertet tartanak a Petőfi Csarnokban. 
A rangos fellépő névsor: Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Republic, Bikini, Karthago, Hooligans, 100 Folk Celsius, Heilig Gábor, Gerendás Péter, Bossa Rt., Abrakazabra és a Redheart, a műsorvezető Vágó István és Littvay Imre.

Torontáli István sok neves zenekarban is megfordult korábban, többek között a Theátrum-ban később Latzin Norberttel együtt a Marionett RT.-ben, majd hosszú külföldi zenélés után érkezett 1996-ban a 100 Folk Celsius-ba, Heilig Gábor helyére. 
Közel 14 évet töltött a zenekarban és több amerikai koncert körúton is részt vett, ahol az amerikaiak is megcsodálhatták fantasztikus hangját. 
A country zene és Paff a bűvös sárkány mellett a jazz műfaja is közel állt hozzá. 
Az utolsó években a 100 Folk Celsius mellett Vágó Istvánnal közös jazz zenekara is volt Bossa Rt. néven.

A tragédia ellenére a 100 Folk Celsius továbbra is játszik, öten maradtak, Toro helyét nem pótolták, mert ő pótolhatatlan. A koncert bevételéből egy "Toro-díjat" alapítanak, amellyel minden évben egy énekes - basszusgitárost jutalmaznak majd. Így próbálják Torontáli István emlékét az örökkévalóságnak is megőrízni.

A koncerten a neves előadókon kívül felhangzik majd Torontáli István egyedülálló hangja is, de sajnos már csak felvételről.

Toro Búcsúkoncert 2011. május 17. 19 óra Petőfi Csarnok.
Jegyek a helyszínen és az ismert irodákban kaphatók.

Mindenkit várunk szeretettel!

Hírek