Innovation
of V-Drums

20. évfordulóy

A Roland 1997-ben mutatta be a TD-10 V-Drums dob szettet, amely a világon elsőként használt hálóbőrös ütőfelületeket. Az ezt követő két évtized folyamatos fejlesztései egyre több zenei lehetőséggel ruházták fel ezeket a lenyűgöző hangszereket. 20 év telt el, de bizonyos értelemben az igazi utazás csak most kezdődik el.

Ha megértjük, mi inspirálja a dobosokat, megalkothatjuk számukra a legtökéletesebb hangszert

"A kezdetek óta olyan hangszerekre törekszünk, melyek hiánytalanul adják vissza a dobos zenei elképzeléseit és játékstílusát. Az új technológiák felé vezető út nincs kikövezve. Rengeteg tesztelésre, tapasztalásra és a hiányosságok korrigálása van szükség a tökéletes végeredmény eléréséhez, és ez különösen igaz egy ilyen sokrétű és kifejező hangszer esetében. Ez a kulcsa a V-Drums sikerének is. Sok más mellett, három különösen fontos tényező teszi teljessé a V-Drums élményt. Először is az a dob szett fizikai alkotórészei - beleértve a padokat, cintányérokat és lábcint -, melyekkel a dobos közvetlen kapcsolatban van. Másodszor az érzékelő rendszer, amely az előadás információkat közvetíti ezekről az ütőfelületekről. És végül a hangforrás, amely létrehozza hangot és dinamikát az érzékelőkről érkező információk alapján. Ezen tényezők tökéletes kombinációja szükséges ahhoz, hogy a V-Drums képes legyen visszaadni a játék minden apró árnyalatát a dobos elképzelése szerint. Ennek összehangolt eredménye az a kiváló dob szett, amely képes minden tekintetben kiszolgálni a dobos igényeit."

20 év
V-Drums fejlesztés

A TD-10 debütálása óta V-Drums fejlesztés három alapvető területre fókuszál: ütőfelületek, érzékelő technológia és hangforrás. Az évek során a V-Drums eladások folyamatosan növekedtek. Napjainkban ez a termékcsoport fontos kategóriát képvisel a Roland termékek népes táborában, és minden szinten kiszolgálja az igényeket, legyen szó kezdő vagy profi dobosról.

A V-Drums fejlesztések csúcspontja a 2016 szeptemberében piacra dobott TD-50 sorozat, olyan innovatív megoldásokkal, melyek hosszú távon mutatják majd az irányt az elektromos dobok körében. A TD-50 egy vadonatúj modellezés technológiát (Prismatic Sound Modeling) párosít a zeneiparban elsőként alkalmazott, több érzékelős rendszerrel a pergőre és kísérő cintányérra. Ezt egészíti ki egy teljes méretű, 22 colos lábdob, amely megjelenés és játékérzet szempontjából tökéletesen adja vissza akusztikus rokonai tulajdonságait. A hangszín importálás lehetősége és ezek kombinálhatósága a gyári hangszínekkel teljesen új, hibrid hangzásokat is képes létrehozni, egyedi megszólalású dob szettek összeállításához.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a technológia korlátainak átlépésével egyre tökéletesebb hangszereket alkossunk, elfogadható árfekvésben. De, ami a legfontosabb: hiszünk abban, hogy a V-Drums képes és képes lesz a jövőben is kiszolgálni a modern dobosok minden igényét, testben és lélekben egyaránt.

Watch the Movie
Jun-ichi Miki,CEO and Representative Director

The result of 20 years of development

The TD-50 series is the pinnacle of V-Drums technology, offering drummers the ultimate in sound, feel and performance

TD-50KV with KD-A22