A ROLAND MEGOLDÁS MINDEN BILLENTYŰS SZÁMÁRA

Találd meg a tökéletes hangzást és engedd szabadjára a kreativitást két Roland hangszer kombinálásával.
Szintetizátoron vagy más billentyűs hangszeren játszol? Nálunk rengeteg profi megoldást találsz az elképzeléseidnek megfelelően, legyen szó egy egyszerű 25-billentyűs monofónikus szintetizátorról vagy egy 88-billentyűs munkaállomásról. A mai hangszerek rendkívül sokoldalúak, számos vezérlési lehetőséget, dinamika érzékeny Pad-eket, beépített audió interfészt és sok más lehetőséget kínálnak. Ennek köszönhetően a kezdőtől a koncertező profi zenészig, mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb hangszert .

Az elmúlt négy évtized során a Roland név összeforrt a billentyűs hangszerekkel és közben megtanultuk, hogy a zenészek mit is várnak valójában a hangszerüktől. Ennek eredménye az a Roland hangszerválaszték, amely minden szinten képes kiszolgálni a billentyűsök igényeit. Minden modellnek megvan a maga előnye, de semmi kétség, hogy két hangszer kombinálásával a zenei lehetőségek meghatványozódnak.

Egy konkurens termék áráért akár két Roland billentyűs hangszert kínálunk, ráadásul a konkrét felhasználási célokhoz igazítva. Ez a tájékoztató bemutatja a Roland billentyűs hangszerek és szintetizátorok kombinálásának lehetőségeit és megismerkedhetünk a zenei élet néhány kimagasló billentyűsével is, akik Roland hangszerekkel veszik körül magukat a mindennapokban.

RD-2000 & SYSTEM-8

FEJEZETEKMIRE VÁGYIK IGAZÁN EGY BILLENTYŰS?

Mielőtt fejest ugranánk a közepébe, szükség van egy kis háttér információra. 1972-ben a Roland piacra dobta az SH-1000-et, Japán első szintetizátorát. Négy évvel később a System-100-al mutatkozott be a moduláris szintézis a nagyközönség számára, az első Jupiter (Jupiter-4) pedig 1978-ban debütált. A 80-as évek elején robbant be a Jupiter-8 és ezt követően a Roland hangszerek állandó szereplőivé váltak a lemezkészítésnek, sőt számos műfajteremtő Roland hangzás is napvilágot látott akkoriban.

Időközben a lemezfelvételeken és élő koncerteken keresztül közeli kapcsolatokat építettünk ki kiváló zenészekkel, akik folyamatosan megosztják velünk a hangszerekkel kapcsolatos elképzeléseiket és igényeiket. Az állandó kommunikáció többek között a fejlesztések irányát is meghatározza, hiszen akkor jó egy hangszer, ha kiszolgálja az adott kor zenészének igényeit. Ennek eredményeként napjaink Roland billentyűs hangszerei négy alapvető területre koncentrálnak: hangzás, billentyűzet, kezelhetőség és megbízhatóság.

KEYBOARD RIG ARTISTS

Jean-Michel Jarre Keyboard Rig

Jean-Michel Jarre

JD-XA, TR-8, TB-3, A-800PRO
SOLO ARTIST

More Info
Peter Sene Keyboard Rig

Peter Sené

SYSTEM-8
EVERYTHING EVERYTHING

More Info
Alan Walker Keyboard Rig

Alan Walker

SYSTEM-1, V-Combo, BOUTIQUE SERIES
SOLO ARTIST

More Info
Peter Gordeno Keyboard Set Up

Peter Gordeno

RD-2000, JD-XA
DEPECHE MODE

More Info
Kola Bello Keyboard Rigs

Kola Bello

RD-2000, JD-XA, JD-Xi
ELLIE GOULDING

More Info

Nick Rhodes

JD-XA x 4, JD-Xi
DURAN DURAN

More Info
Mike Lindup Keyboard Rigs

Mike Lindup

RD-2000, JD-XA
LEVEL 42

More Info
Berenice Scott

Berenice Scott

RD-2000, JUNO-DS88, FA-06/08
HEAVEN 17, TONY VISCONTI

More Info

Ayo Oyerinde

JD-XA, RD-800
JESSIE J

More Info

Joseph Nelson

JD-XA, JUPITER-80
JESS GLYNNE

More Info


#1 HANGGENERÁTOR

A célnak megfelelő hanggenerátor kiválasztása
A szintetizátorok és más billentyűs hangszerek lényegét a hangzás adja. A méret, hordozhatóság és vezérlés szintén fontos tényezők, de mit sem jelentenek, ha egyébként a hangszer nem inspirálja a zenészt. A Roland hangszerek számos kiváló hanggenerátort és csúcstechnológiát sorakoztatnak fel az összes zenei műfajhoz és minden tudásszinthez.

HA SZINTETIZÁTORT HASZNÁLSZ

(SuperNATURAL SYNTH, Crossover analóg/digitális, tisztán analóg)
Szükséged lehet kifejező PCM-alapú hegedű vagy szaxofon hangszínekre, sokoldalú pad hangszínekre, klasszikus dobgépre vagy egy valódi moduláris rendszer nyers, analóg hullámformáira. És mi a helyzet ezek kombinálásával? Mostantól nem kell korlátozni magad a csak analóg vagy csak digitális megközelítésre, mivel egymással kombinálva is használhatod ezeket az elképzelésed szerint. A JD-XA például egy négy szólamú analóg hanggenerátort és szűrő bankot használ együtt egy négy part-os digitális hanggenerátorral, amelyek keverésével teljesen új hangzásokat is életre kelthetsz. A Roland azon kevés cégek egyike, amely több első osztályú hangkeltési módszert alkalmaz a hangszereiben. Itt az idő, hogy kipróbáld valamelyiket!

JD-XA Synth

HA ZONGORÁT HASZNÁLSZ

(RD-2000, SuperNATURAL Piano)
Egy igazán meggyőző digitális zongora megalkotása komoly kihívás. A Roland évtizedeken keresztül fejlesztette az ehhez szükséges innovatív technológiákat. 2009-ben jelent meg a forradalmi V-Piano, amely hangminták helyett fizikai modellezést alkalmazott a hangkeltéshez. A fizikai modellezés óriási előnye a rendkívül széles dinamikatartomány, a mély- és magashang-tartomány ragyogó színezete és karaktere és a hangok természetes lecsengése. Fortissimo játéknál még több felharmonikus tapasztalható, a billentyűk gyors repetíciója, pedig támogatja a legvirtuózabb játéktechnikákat is. Hátránya viszont az óriási CPU terhelés, ami csak drága processzorokkal valósítható meg. A fizikai modellezés előnyeinek megtartásához és ezzel együtt az ár mérsékléséhez alkotta meg a Roland a SuperNATURAL Piano-t, amely a mintavételezést kombinálja a hatékony V-Piano technológiával. A fejlődés következő állomása az új RD-2000 színpadi zongora. A kettős hanggenerátorral egyszerre használhatjuk a V-Piano technológiát és a SuperNATURAL hangszínkönyvtárakat, átfogó számítógépes integráció és 192kHz/24-bites hangminőség mellett, egyetlen hangszerbe sűrítve.

RD-2000 Digital Piano

HA ORGONÁT HASZNÁLSZ

(TONEWHEEL Orgona)
Az orgona esetében elkerülhetetlen a specializálódás. A legtöbb digitális billentyűs hangszer és szintetizátor tartalmaz orgona hangszíneket is, noha ezek rendszerint csak halvány utánzatai a valóságnak. Ennek oka, hogy a zongora hanghoz hasonlóan a meggyőző orgona hang elérése rendkívül bonyolult feladat elektronikus hangszerekkel. A Roland által kifejlesztett Tonewheel technológia a legkiválóbb orgona hangzást garantálja, amely a Rotary effektekkel és autentikus húzóregiszterekkel kiegészítve tényleg lélegzetelállító megszólalást garantál.

VR-09

#2 A BILLENTÉS

A kreativitást támogató hangszer felkutatása
Egy kiváló hangszer kifinomult hangzása csak az érem egyik oldala: a másik a játékérzet. Nem véletlen, hogy az olcsó szintetizátorok és más billentyűs hangszerek esetében pont itt tapasztalható a legnagyobb különbség. Pedig, ha jól belegondolunk ez a legfontosabb része a hangszernek, hiszen játék közben a billentyűzeten keresztül vagyunk kapcsolatban a hangszerrel. Lehet bármilyen jó a hanggenerátor, ha ezt nem támogatja egy érzékeny billentyűzet. A konvencionális billentyűzetek nem bizonyultak elég precíznek, ezért a Roland külön hangsúlyt fektetett a billentyűzethez kapcsolódó mechanika fejlesztésére is.


KALAPÁCSMECHANIKA az autentikus játékérzethez

A Roland legtöbb 88-billentyűs hangszere súlyozott kalapácsmechanikával készül, ami annyit jelent, hogy az alsó billentyűk járása kissé nehezebb a magasabb fekvésekkel összehasonlítva. Ezt a sajátosságot minden akusztikus zongora magában hordozza, ezért fontosnak tartottuk, hogy Roland színpadi zongorák is visszaadják ezt a jellegzetes játékérzetet.

WATERFALL billentyűzet a virtuóz orgonatechnikákhoz

Az orgona hangszínek kifinomult használatához elengedhetetlen egy olyan billentyűzet, amely képes lereagálni a hangszerre jellemző összes virtuóz játéktechnikát. Minden, ami ennél kevesebbet tud, csak gyengíti a kapcsolatot a hangszerrel játék közben.

A profik kedvelt SZINTETIZÁTOR MECHANIKÁJA

A szintisek általában nem igényelnek súlyozott billentyűket, a gyors, precíz és hosszú éveken át megbízhatóan működő mechanika viszont annál fontosabb.#3: KEZELŐFELÜLET

Több évtizedes fejlesztés a profi zenészek visszajelzései alapján
A túl sok technológia romboló is lehet és a gombok hosszas tekergetése pont a lényegről, a zenéről vonhatja el a figyelmet. Legyen szó kezdőről vagy profi zenészről, senki sem engedheti meg magának az idő elvesztegetését egy stúdióban. De azt sem, hogy a tényleges munka helyett az egész napot technikai problémák megoldásával töltse. A Roland filozófia mentén olyan hangszereket fejlesztünk, amelyek áttekinthető kezelhetőségük révén minden pillanatban a kreativitást támogatják. Vessünk egy pillantást néhány szembetűnő tulajdonságra:


SZINTETIZÁROR sok vezérlővel a hang megformálásához

A JD-XA például a '80-as évek potméterekkel és gombokkal telepakolt, robosztus hangszereinek állít emléket. Ezek a korai szintetizátorok rengeteg vezérlővel voltak ellátva a hang minden aspektusának megformálásához. Ez a természetes megközelítés lehetővé tette az elképzelt hangzások gyors és egyszerű kitekerését. Ha egy hangszer támogatja a kísérletezést és új hangzások utáni kutatást, előbb-utóbb garantáltan felbukkannak olyan karakteres hangzások, amelyek egyedivé varázsolják a zenét.

HÚZÓREGISZTEREK az autentikus orgonajátékhoz

A VR-09 V-Combo orgona masszív húzóregiszterei igazán autentikus játékérzetet nyújtanak, ráadásul másodlagos funkcióként megkönnyítik más beépített hangszínek - például pad, basszus, szintetizátor, zongora -szerkesztését is.

MODULÁRIS szintetizátor számos CV/Gate csatlakoztathatósággal

A CV/Gate csatlakoztathatósággal ellátott moduláris szintetizátorok minden bizonnyal hosszú távon kötik a zenei kapacitásait mindazoknak, akik szeretik feszegetni a hangdizájn határait. A Roland '70-es években napvilágot látott, ikonikus System sorozata alapján az új System-500 sorozat analóg moduljai visszaidézik azokat az időket, amikor a zenészek a hangkeltés alapvető építőkockáinak összeválogatásával bontakoztatták ki kreativitásukat.

Ezek az alkotóelemek (hanggenerátor, billentyűzet, kezelőfelület) a mai napig meghatározzák Roland szintetizátorokat és billentyűs hangszereket. Minden egyes hangszernek a zenét kell szolgálni azáltal, hogy kreatív lehetőségek sokaságát kínálja a zenész számára. A Roland hangszerek külön-külön is tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, de két hangszer kombinálásával egy olyan hatékony és sokoldalú hangszer-összeállítást tarthatunk kézben, amely minden képzeletet felülmúló zenei potenciált hordoz magában, miközben továbbra is megmarad az egyszerű és áttekinthető kezelhetőség.

Most áttekintjük a különböző hangszer kombinációkban rejlő lehetőségeket.ALAP BILLENTYŰ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Kompakt, hatékony összeállítás színpadi használatra és stúdióba
Sok zenész az egyszerű megközelítés híve. Számukra a túl sok technológia beárnyékolja a zenélés vagy zenekészítés folyamatát. Ebben az esetben meg kell találni a gyors és egyszerű kezelhetőség, valamint a hangszer motivációt és kreativitást támogató képességeinek megfelelő arányát. Létezik olyan mérsékelt árfekvésű hangszer kombináció, amely tökéletesen kiszolgálja a rendszeres élő fellépéseket és otthoni stúdió munkákat egyaránt.
ALAP ÖSSZEÁLLÍTÁS #1

VR-730 V-COMBO orgona és JUNO-DS88 szintetizátor
Ideális élő koncerteken, ha elsősorban rock és pop hangzásokra van szükség


VR-730
Húzóregiszterekkel ellátott orgona, mely szintetizátor hangszíneket is tárol
VR-730 & JUNO-DS88 Keyboards
Juno-DS88
88-billenytűs hangszer - óriási hangszín könyvtár, pattern szekvenszer, hangminta lejátszás és frázis triggerelés

Ez egy kompakt, mégis hatékony hangszer-összeállítás, amely egyszerűen hordozható és kezelhető, így egy este akár több fellépés is bevállalható. A Juno-DS88 széleskörű lehetőségeit (óriási hangszín könyvtár, hangminta importálás, frázis padok, mikrofon bemenet és 88-billentyűs súlyozott mechanika) jól egészíti ki a VR-730 orgona központú koncepciója az autentikus Tonewheel hangzásokkal és a harmonikus húzóregiszterekkel.


MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSNAK?
 • A zongora, orgona és szintetizátor hangszínek kiváló kombinációja egy 88-billentyűs súlyozott mechanikával (Juno-DS88), valamint a virtuóz orgonatechnikákat is támogató billentyűzettel és húzóregiszterekkel (VR-730) felvértezve.
 • Könnyű súly, egyszerű szállíthatóság (a két hangszer együtt kevesebb, mint 22kg)
 • Összesen 256 hang polifónia (hangszerenként 128 hang)
 • Mélyreható hangszín szerkesztés egy iPadon keresztül (VR-730 Editor)
Juno-DS88 kiemelt tulajdonságok
 • Páratlan hardver minőség – egy Juno az igényes zenészek számára
 • Súlyozott, 88-billentyűs mechanika, könnyített konstrukció (Ivory Feel-G)
 • 256 MB belső hullámforma memória és egy bővítő hely
 • User hangminta importálás
 • Nyolc pad hangminták és audió dalok indításához
 • Nyolc sávos pattern szekvenszer, audió fájl kezeléssel
 • Mikrofon bemenet Vocoder és Auto-Pitch funkciókkal
 • USB audió/MIDI és DAW vezérlés módok
VR-09 kiemelt tulajdonságok
 • Tonewheel orgona hanggenerátor nyolc harmonikus húzóregiszterrel az orgonahang autentikus vezérléséhez, valamint Rotary effektek
 • SuperNATURAL Synth hangszínek precíz szerkeszthetőséggel egy iPad-on keresztül
 • Split/Layer funkciók
 • Rendkívül gyors, 61-billentyűs mechanika a jellegzetes orgonatechnikákhoz
 • Hét egyszerre használható effet, külön vezérlőkkel

 


ALAP ÖSSZEÁLLÍTÁS #2

JD-Xi szintetizátor és JUNO-DS62 szintetizátor
Ideális stúdió munkákhoz, különösen a dance műfajokban

JD-Xi
Analóg / digitális crossover szintetizátor - beépített szekvenszer, vocoder és dob part
Figure 5
JUNO-DS61
61-billentyűs szintetizátor - beépített szekvenszer, hatalmas hangszín könyvtár, hangminta lejátszás funkció és frázis triggerelés

A Juno-DS61 és JD-Xi szintetizátorok kombinálásával mérsékelt áron juthatunk hozzá egy igazán sokoldalú hangszer-összeállításhoz, beleértve az átütő digitális és gazdag, meleg analóg hangszíneket is. Több mint 1,200 meghatározó hangszíne mellett a Juno-DS61 rendelkezik számos olyan funkcióval is, amelyek tökéletes támogatást nyújtanak a zenekészítéshez. Ilyenek a hangminta importálás, pattern-alapú szekvenszer és frázis triggerelő padok, amelyekhez gyors és áttekinthető működés társul. A JD-Xi további távlatokat nyit meg a zenekészítés terén a különleges analóg/digitális crossover hanggenerátornak köszönhetően, amely egy monofónikus analóg part és négy digitális part együttes használatát teszi lehetővé. A kísérletezéshez és zenekészítéshez egy beépített szekvenszer, dob part, integrált effektek és egy vocoder/hattyúnyak mikrofon is rendelkezésre áll, a hangszínek megalkotását pedig vezérlők sokasága könnyíti meg. Kis mérete ellenére a JD-Xi nagy koncerteken is megállja a helyét olyan zenészek keze alatt, mint Nick Rhodes (Duran Duran) vagy Kola Bell (Ellie Goulding "Delirium" turné). A modern zenekészítés elvárásainak megfelelően mindkét hangszer zökkenőmentesen támogatja a DAW integrációt, többek között az alacsony jelkéséssel működő USB-alapú audió/MIDI interfészeknek köszönhetően.


MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSNAK?
 • Az analóg és digitális technológia tökéletes kombinációja
 • Mérsékelt árfekvés
 • Összesen 256 polifónia (kombinálva)
 • Pattern szekvenszer audió fájl triggereléssel
 • Fantom-G méretű hullámforma memória + bővítő hely (Juno DS-61)
 • Vocoder (mindkét modell)
 • DAW integráció (MIDI/Audió streaming)
Juno-DS61 kiemelt tulajdonságok
 • Páratlan hardver minőség – egy Juno az igényes zenészek számára
 • 256 MB belső hullámforma memória + bővítő hely
 • User hangminta importálás
 • Nyolc pad hangminták és audió dalok indításához
 • Nyolc sávos pattern szekvenszer és audió fájl triggerelés
 • Mikrofon bemenet Vocoder és Auto-Pitch funkciókkal
 • USB audió/MIDI és DAW vezérlés módok
JD-Xi kiemelt tulajdonságok
 • Analóg monofónikus szintetizátor valódi analóg oszcillátorral
 • Digitális szintetizátor 128 hang polifóniával/SuperNATURAL technológia
 • Egyszerűen kezelhető Step szekvenszer kíséret sávokkal
 • Beépített Vocoder
 • Audió/MIDI interfész alacsony jelkéséssel

A JUNO FILOZÓFIA

Amikor a 2003-ban a Roland visszahozta a köztudatba Juno nevet a legtöbb ember egy olyan szintetizátorra számított, amely a '80-as évek népszerű Juno modelljeinek tökéletes mása. A Juno filozófia azonban minden korszakban egy olyan hangszer megalkotását tűzte ki célul, amely sokoldalú hangszíngyűjteményt kínál, megfizethető áron. Az eredeti vintage technológia már nem volt képes ezen szempontok mentén és a kor igényeinek megfelelő hangzásokkal újjáalkotni a hangszert, így a meleg hangzású, analóg Juno hangszínek az új technológiák felhasználásával tértek vissza olyan úttörő elektronikus zenekarok zenéjén keresztül, mint a Duran Duran vagy a Depeche Mode. Ezek az új Juno hangszerek már több száz koncert-kész hangszínnel rendelkeztek, beleértve zongorákat, vonósokat, basszusokat és természetesen az analóg érában született egyedi Roland hangszíneket is. Azóta a Juno család a Roland egyik legnépszerűbb szintetizátor sorozatává vált, professzionális hangszíneinek, mérsékelt árfekvésének és egyszerű hordozhatóságának köszönhetően.

KIBŐVÍTETT ÖSSZEÁLLÍTÁS

A következő lépés egy komoly hangarzenál felé
"Minden zenész pályafutása során elérkezik az a pillanat, amikor újra kell gondolni, milyen hangszerekkel veszi körül magát. Ez jelentheti a régi, elhasználódott hangszerek egyszerű cseréjét, de jelenthet minőségi elmozdulást új hangszínek vagy az élő előadások és zeneszerzés kapcsán felmerülő új igények kiszolgálásának irányába is. A zeneipar számos aspektusát továbbra is a technológia irányítja, beleértve a zenekészítést és élő előadásokat is.
Egy koncertező zenésznek mások az elvárásai a hangszerekkel kapcsolatban és rossz esetben egy nem megfelelő hangszer összeállítás akár zenei munkák elvesztését is okozhatja. Ilyenkor a megbízhatóság is sokkal fontosabb, hiszen egy meghibásodás romba dönthet egy egész koncertet. Fontos az is, hogy a hangszerek belesimuljanak az adott zenei közegbe és jól szóljanak egy központi erősítő rendszeren keresztül. A vezérlésről nem is beszélve, ami döntő fontosságú, hiszen mindenki a játékra szeret koncentrálni a színpadon, nem pedig hangszínek lázas keresésére két dal között.
A stúdiómunkáknak is megvannak a maga kihívásai. Ezek közül az egyik legfontosabb az új hangzások megalkotása. Egy egyedi hangzás sokszor fél siker, hiszen azonnal felkeltheti a közönség érdeklődését. Egy modern hangszer-összeállítás ebben a tekintetben is megállja a helyét. Nem elegendő a több ezer stúdió minőségű hangszín, ha ezeket nem lehet felvenni bármilyen DAW szoftverrel, de a jó öreg, megszokott munkaállomással sem lehet mit kezdeni, ha nem támogatja a számítógép csatlakoztatását. Sok zenész választja az egyszerű megközelítést és zongorán kezdi el megírni a dalt, ami működik is, de csak egy adott pontig."
KIBŐVÍTETT ÖSSZEÁLLÍTÁS #3

FA-06 munkaállomás és JUNO DS-89 szintetizátor
Stúdió összeállítás koncertekre is

Ez a hangszer-összeállítás tökéletes hidat alkot a stúdiómunkák és az élő koncertek között. Vezérlési lehetőségeivel és 16 hangminta/frázis indító padjával az FA-06 egy kiváló hangszer, amely a stúdiómunkák gericét adja. Ezt egészíti ki a mikrofon bemenettel és 88 súlyozott billentyűvel ellátott Juno-DS88, amely stúdióban is megállja a helyét, de elég jó és elég könnyű ahhoz, hogy az élő koncerteket is kiszolgálja. A két hangszer összekapcsolásával pedig elegendő audió erőforráshoz juthatunk a legbonyolultabb zenei anyagok kezeléséhez, stúdióminőségű hangszínekkel, effektekkel és zéró jelkéséssel.


FA-06
61-billentyűs hangszer - beépített szekvenszer, hatalmas hangszín könyvtár, hangminta lejátszás és frázis triggerelés
Figure 5
DS-88
88-billentyűs hangszer óriási hangszín könyvtárral, pattern szekvenszerrel, hangminta lejátszással és frázis triggereléssel

MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSNAK?
 • Óriási hangszín paletta (több mint 3000 hangszín)
 • 88-billentyűs súlyozott mechanika (Juno-DS88)
 • Összesen 256 hang polifónia
 • User hangminta impotrálás (mindkét modell)
 • Egyszerű hangminta bővítés (FA-06)
 • 16-sávos szekvenszer (FA-06)
 • Könnyű súly, egyszerű szállíthatóság
 • Audió/MIDI interfész alacsony jelkéséssel
FA-06 kiemelt tulajdonságok
 • Több mint 2,000 hangszín a csúcsmodell INTEGRA-7 hangmodulból átvéve
 • 16-sávos szekvenszer, non-stop loop felvétel
 • Beépített SP-404SX alapú sampler, 16 pad x 4 bank és közvetlen felvétel készítés/lejátszás SDHC kártyán keresztül
 • Stúdióminőségű DSP (16 független MFX, hat COMP+EQ a dobokhoz, TFX, global EQ, Chorus és Reverb
 • Dedikált DAW üzemmód
Juno-DS88 kiemelt tulajdonságok
 • Páratlan hardver minőség - egy Juno az igényes zenészek számára
 • Súlyozott billentyű mechanika, könnyített kivitel (Ivory Feel-G)
 • 256 MB belső hullámforma memória + 1 bővítő hely
 • User hangminta importálás
 • Nyolc pad hangminták és audió dalok indításához
 • Nyolc sávos pattern szekvenszer + Audió fájl triggerelés
 • Mikrofon bemenet Vocoder és Auto-Pitch funkcióval
 • USB audió/MIDI és DAW vezérlés módok

MŰVÉSZ PROFIL: Berenice Scott
Minden akkor kezdődött, amikor a 7 éves Berenice Scott előadta zongorán és trombitán első klasszikus darabjait. Nem sokkal ezután a pop műfaj felé vette az irányt és saját zenéit kezdte játszani, énekelni. Napjainkban dalszerzőként és session zenészként tevékenykedik Londonban. Billentyűsként koncertezik olyan sztárokkal, mint a Heaven 17 és Tony Visconti, de közben szakít időt saját projektekre is, ilyen például a 2015-ben megjelent, nagysikerű Polarity szóló album. Kiváló gitárjátéka és lenyűgöző énekhangja mellett Berenice a zongorának sem fordított hátat. Saját bevallása szerint legújabb szerelme a Roland JUNO DS-88 szintetizátor, amely első helyen szerepel számára az otthoni zenekészítés és koncertezés kapcsán.


További információk
KIBŐVÍTETT ÖSSZEÁLLÍTÁS #5

JD-Xi és JD-XA analóg/digitális crossover szintetizátor
Egy analóg/digitális crossover platform az igazán ütőképes megszólaláshoz

Amikor ütőképes színpadi jelenlétre és megszólalásra van szükség, a JD-XA és JD-Xi kombináció nehezen múlható felül. A Roland analóg/digitális crossover hanggenerátorára támaszkodva mindkét modell hiteles analóg hangot generál - monó a JD-Xi esetében és négy part a JD-XA esetében – , valamint hatékony és sokoldalú digitális part-okat, DPS-alapú effektekkel kiegészítve. A JD-XA a hangdizájnerek álma, egyrészt a potméterek, gombok és más vezérlők sokaságának, másrészt a nagy hatásfokú beépített hanggenerátornak köszönhetően. Most minden kéznél van az átütő hangzások megalkotásához.


JD-Xi
Analóg / digitális crossover szintetizátor - beépített szekvenszer, vocoder és dob part
Roland JD-XA & JD-Xi
JD-XA
4-szólamú analóg hanggenerátor analóg szűrővel és kimenettel, 4-part-os digitális hanggenerátor

MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSNAK?
 • 197-hang polifónia (1 analóg + 128 digitális, 4 analóg + 64 digitális)
 • Páratlan szintetizátor hangzások
 • Az analóg hangszínek ereje és melegsége a digitális hangzásk sokoldalúságával kombinálva
 • A kísérletezést és kreativitást támogató egyszerű programozhatóság
 • Vocoder-ek
JD-Xi kiemelt tulajdonságok
 • Analóg monofónikus szintetizátor, igazi analóg oszcillátorral
 • Digitális szintetizátor 128 hang polifóniával / SuperNATURAL technológia
 • Egyszerűen használható Step szekvenszer kíséret sávokkal
 • Beépített vocoder, tartozék hattyúnyak mikrofon
JD-XA kiemelt tulajdonságok
 • Analóg polifónikus szintetizátor, igazi analóg analóg alkatrészekkel (Oszcillátorok/Szűrők/Erősítők)
 • Digitális szintetizátor az INTEGRA-7 SuperNATURAL hangszíneivel és hatékony DSP szekciókkal
 • 16-lépéses szekvenszer
 • Beépített vocoder
 • Audio/MIDI interfész alacsony jelkéséssel működő meghajtókkal és CV/Gate kimenetekkel

MŰVÉSZ PROFIL: Nick Rhodes (Duran Duran)
Kevés szintetizátoros volt akkora hatással a brit zenére, mint Nick Rhodes. A nemzeti kincsként és az új hullám elindítójaként számon tartott Duran Duran alapítójának nevéhez olyan mega slágerek kötődnek a 80-as évekből, mint a Rio, Girls On Film és Hungry Like The Wolf. Akkoriban a teltházas stadion koncerteken a megbízható Roland Jupiter-4 és Jupiter-8 adta a hangzás gerincét. Azóta Nick látnoki megközelítése sokat segített a zenekarnak, hogy hangzás terén haladjon az idővel. Múlt évben került piacra 14. nagysikerű stúdió albumuk, a Paper Gods. A lemezen napjaink legigényesebb szinti hangzásai közül hallható néhány, melyeket Nick a Roland JD-XA szintetizátor analóg/digitális hanggenerátorával keltette újra életre a turnéra. Mindegy, milyen irányt vesz a technológia, Nick Rhodes mindig ott lesz a frontvonalban.


További információkMŰVÉSZ PROFIL: Kola Bello (Ellie Goulding)
Hangmérnök. Programozó. Zenei igazgató. Kola Bello számos elismerést begyűjtött azóta, hogy 16 évesen feltűnt a brit zenei világ horizontján. Zenei sikereit azonban elsősorban zongorajátékának köszönheti. 2013 óta Kola dolgozott a Gentleman’s Dub Club Big Smoke albumán, részt vett a brit DJ, Naughty Boy turnéján, de az igazi sikert Ellie Goulding 22 országot érintő Delirium turnéja hozta meg számára. Nyitott, modern billentyűsként - aki nem riad vissza a mintavételezés és triggerelés lehetőségeitől sem - nem csoda, hogy Kola a Roland JD-Xi, JD-XA és RD-800 hangszerekkel kelti éltre színpadon a Delirium epikus hangszíneit. Hallgasd meg, ha teheted!


További információk


HALADÓ HANGSZER ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Amikor mindenből a legjobbra van szükség
"A mai zenei élet egy profi billentyűstől azt várja, hogy sokoldalú és rugalmas legyen. A koncertezés és turnézás egyre nagyobb feladatok elé állítja a színpadon álló zenészeket, technika, zene és előadásmód terén egyaránt. A hallgatóság a lemezfelvételek hangzását várja el, egy kísérletező művész mögött pedig mindenre eshetőségre fel kell készülni, ami megkívánja az adott pillanat zenei folyamatához való gyors alkalmazkodást. A megbízhatóság, gyorsaság és rugalmasság rendkívül fontos a koncerteken, ahol több ezer ember fizet azért, hogy szórakoztassák. És végül ne feledkezzünk meg a hangminőségről sem, hiszen komoly kihívást jelent, amikor egy nagyobb koncerthelyszínt kell megtölteni gazdag és erőteljes hangzással.
Nagyobb koncerteken a billentyűsök általában több hangszerrel dolgoznak. Ennek egyik oka, hogy a zene sokszor több hangszer egyidejű megszólaltatását kívánja meg, vagy egyszerűen nincs idő a dal közben hangszínek keresgélésére, ami csak több hangszerrel küszöbölhető ki, de előfordulhat az is, hogy az elképzelt zongora, orgona vagy szinti hangszín megszólaltatására csak egy adott hangszer alkalmas."
HALADÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS #5

FA-08 munkaállomás és JD-XA analóg/digitális crossover szintetizátor
88-billentyű, professzionális hangszínek és analóg/digitális crossover hatékonyság

Tökéletes választás a hagyományos zongora háttérrel is rendelkező billentyűsök számára. Az FA-08 munkaállomás 88-bilentyűs, súlyozott mechanikáján keresztül csúcsminőségű hangzást élvezhetünk, amely hangminta importálás lehetőségekkel is kiegészül, miközben a JD-XA minden tekintetben támogatja hangdizájnban rejlő kreativitás kiaknázását. Az analóg Part-okat közvetlenül lehet kiküldeni az analóg kimenetekre, vagy vissza is küldhetőek a digitális effekt bankba és a digitális Part-okkal együtt tényleg faldöngető hangzásokhoz juthatunk. Mivel a legtöbb profi billentyűs mellett ott van egy zenei szoftverekkel megtöltött laptop is, mindkét hangszer rendelkezik alacsony jelkéséssel működő Audió/MIDI interfészekkel és számos kijelölhető vezérlővel az előlapon.


JD-XA
4-szólamú analóg hanggenerátor analóg szűrővel és kimenettel és 4-Part-os digitális hanggenerátor
Figure 5
FA-08
88-billentyűs munkaállomás hatalmas hangszín könyvtárral + szekvenszer, hangminta importálás és trigger padok

MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSNAK?
 • Összesen 196-hang polifónia (4 analóg + 64 digitális, 128 digitális)
 • Egyszerű hangminta bővítés (FA-08)
 • Kulcsfontosságú technológiák: analóg/digitális hanggenerátor, SuperNATURAL, Tonewheel
 • Rengeteg vezérlő
 • Step szekvenszer és 16-sávos szekvenszer
 • Vocoder
JD-XA kiemelt tulajdonságok
 • 4-szólamú polifónikus analóg szintetizátor, valódi analóg alkatrészekkel (Oszcillátorok/Szűrők/Erősítők)
 • Digitális szintetizátor az INTEGRA-7 SuperNATURAL hangszíneivel és hatékony DSP szekciókkal
 • 16-lépéses szekvenszer
 • Beépített vocoder
 • Audió/MIDI interfész alacsony jelkéséssel működő meghajtókkal és CV/Gate kimenetekkel
FA-08 kiemelt tulajdonságok
 • Több mint 2,000 hangszín a csúcsmodell INTEGRA-7 hangmodultól átvéve
 • 88-billentyűs, súlyozott mechanika (Ivory Feel G)
 • 16-sávos szekvenszer, non-stop loop felvétel
 • Beépített SP-404SX alapú sampler, 16 pad x 4 bank és közvetlen felvétel készítés/lejátszás SDHC kártyán keresztül
 • Stúdió minőségű DSP (16 független MFX, hat COMP+EQ a dobokhoz, TFX, global EQ, Chorus és Reverb
 • Dedikált DAW üzemmódHALADÓ ÖSSZEÁLLÍTÁS #6

THE ULTIMATE STAGE PIANO WITH THE ULTIMATE PERFORMANCE SYNTH

A zongorázás hiánytalan élménye koncerteken is. Autentikus hangzás és billentés tekintetésben az RD-2000 színpadi zongora piacvezető, miközben a A System-8 egy rendkívül megbízható és sokoldalú színpadi billentyűs hangszer, mely valósághűen képes reprodukálni a Jupiter-8, Juno-106 és ProMars szintetizátorok hangját.


SYSTEM-8
Expandable synth with Roland’s advanced ACB technology.
SYSTEM-8 & RD-2000
RD-2000
Next-generation RD stage piano with two independent sound engines, premium action, and modern controller features.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK ENNEK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSNAK?
 • Csúcsminőségű zongora és szintetizátor
 • Rengeteg vezérlő
 • Több kulcsfontosságú technológia: Analóg, digitális, SuperNATURAL, Tonewheel
 • Egyszerűen kezelhető Step szekvenszer
 • Audió/MIDI interfész, alacsony jelkéséssel működő meghajtókkal
 • Vocoder
RD-2000 STAGE PIANO
 • A két független hanggenerátor hatalmas polifóniát és gyors reakcióidőt garantál.
 • A piac legkiválóbb zongorahangzása és kalapácsmechanikája
 • Több mint 1100 beépített hangszín + két bővítőmemória a hangszínkönyvtárak kezeléséhez koncerteken.
 • Virtuális Tone Wheel orgona mód
 • Az USB Audio/MIDI interfész segítségévek korlátok nélkül bővíthető a hangszínkészlet, DAW alapú szoftverszintetizátorokkal kombinálva.
 • A külső (hardver/szoftverszintik) és belső hangszínek összetett kombinációinak egyszerű kezelése Scene memóriákkal
 • A legkiválóbb vezérlés funkciók ebben a kategóriában
 • Csúcsminőségű PHA-50 billentyűzet
SYSTEM-8 SYNTHESIZER
 • Sokoldalú színpadi szintetizátor, fejlett ACB technológiával és 49 teljes méretű billentyűvel
 • Három PLUG-OUT szintetizátor kiszolgálása. Tartozék JUPITER-8 és JUNO-106 PLUG-OUT-ok (*)
 • Továbbfejlesztett Low-pass, High-pass és Side-band szűrők, nagyfelbontású szabályzókkal
 • Precíz valósidejű vezérlés dedikált potméterekkel és gombokkal

MŰVÉSZ PROFIL: Peter Gordeno (Depeche Mode)
Peter Gorendo lendülete a zeneiparban eltöltött két évtized után is töretlen. Producerként és dalszerzőkét olyan művészek fémjelzik a nevét, mint JLS, Il Divo és Seal, de kiváló session billentyűsként, hangszerelőként és zenei rendezőként is tevékenykedett, többek között a U2 és The Who zenekarban, de George Michael mellett is. Mégis a legmeghatározóbb szerepköre 1998 óta a Depeche Mode turnékhoz kapcsolódik, biztosítva ezzel olyan klasszikus szinti-pop slágerek fennmaradását a mai kor számára, mint például a Personal Jesus. A digitális forradalmat is átélő analóg fanatikusként és zongorarajongóként ismert Peter füléhez kevés hangszer képes igazán közel férkőzni. Az új Roland JD-XA és RD-800 mégis ott látható a hangszerei között a Depeche Mode 2016-os turnéján.


További információk

SPOTLIGHT

RD-2000 with Mac


RD-2000 / THE ULTIMATE STAGE PIANO

Az RD-2000-nak nincs vetélytársa kategóriájában, de kiváló zongora tulajdonságainak, bővíthetőségének és kedvező árának köszönhetően rivalizál a 88-billentyűs szinti-munkaállomásokkal is. A hangszer gyorsan központi szerepet tölthet be többi hangszerünk között, hiszen rendelkezik egy hozzáadott hanggenerátorral, amely rengeteg profi hangszín megszólaltatását teszi lehetővé, kiterjedt, de könnyen átlátható vezérlés funkciókkal, valamint tökéletes számítógépes integrációval USB Audio/MIDI-n keresztül a hangszínkészlet kimeríthetetlen bővítéséhez.

 • Dedikált V-Piano hanggenerátor a gazdag koncertzongora-hangzáshoz, teljes polifoniával és részletes Piano Designer szerkesztés lehetőségekkel.
 • Második SuperNATURAL hanggenerátor 128-hang polifóniával, valamint 1100 hangszínnel.
 • 192 kHz/24-bites USB Audio/MIDI interfész
 • Rengeteg címezhető vezérlő
 • Nyolc kijelölhető zóna a beépített és külső hangszínek (beleértve DAW szoftverszinti hangszíneket is) számára.
 • Kiváló effektprocesszor, amely magába foglalja az ikonikus BOSS CE-1 Chorus-t, Roland Dimension D-t és sok más effektet.
 • Két bővítőmemória további hangszínek eléréséhez az AXIAL weboldalon keresztül.
 • Praktikus Scene memória felépítés